2010. október 26., kedd

9 hónapos

Temészetesen Bandi, mert Levi két év 9 hónapos, de mindkettő elképesztő, hogy már itt tartunk (nadejólmegmondtam).
Bandi már mindenhol feláll, és átfog más tárgyakhoz, ezzel egy pár lépést meg is tesz (no persze kapaszkodva, nem önállóan). Ennyit a mozgásfejlődésről.
Amúgy mostanában megint nagyot nyílt a csipája :) Úgy kommunikál, mint aki mindent tud. Már korábban is észrevettem, mennyi hangot használ konkrétan információ közlésre, de ez csak bővült (Levinél nem emlékszem ilyenre). Olyan nehéz írni a dolgairól, mert látni kell... Ha jó kedvűen keres, apró sikolyokkal jelzi, hogy "jövök Anya". Ha valamit kér akkor rövid "aö"-s nyögésekkel adja azt tudtunkra, és még egy rakás konkrét jelet használ (hangokat).
Sokkal ügyesebb mozgásban, mint Levi volt ilyenkor (Levi ilyenkor tanult meg felülni...), viszont Levi nagyon ügyes kezű volt (még most is). Már régen pakolgatta egymásba a dolgokat (Bandi két napja kezdte) és simán csattogtatta a kasztanyettát (magyarosan írva:) meg pörgette a labdát a kedvenc fémtáljában. Ez azért van, mert Levi sokat játszott. Bandi alig játszik. Vagy utánam nyíg, és mászik, vagy a kezemben, hátamon, más kezében van. Ha lerakom játszani 5-10 perc után kéretőzik újra hozzám (kiviszi a hajam ezzel, hogy őszite legyek, mert semmit nem tudok csinálni, csak úgy ha a hátamon van, vagy óbégat.).
Keveset alszik. Hajnalban kel, és képtelenség visszaaltatni, bezzeg, ha az ölemben ülhet ott elalszik a kis báránykám, de amint letenném....
Imádnivaló egyébként, de egy kicsit muszáj volt panaszkodnom is!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése