2011. január 26., szerda

...és ma


A tortát Levivel közösen alkottuk, ez volt az Ő ajándéka a kisöccsének. :)

Hát ez is eljött. És mint mindig, most is hozzá kell tennem, hihetetlen gyorsan...
Bandi kész nagyfiú. Most az utóbbi napokban rohamos léptekkel fejlődött, mint akinek gyorsan be kell hozni a lemaradást a szülinapjára.
Megy. Na nem utcahosszokat, de a szoba adott pontjai közötti távolságokat bevállalja. És napról napra többet és bátrabban. Direkt keresi a lehetőségeket, hol tud bátorkodni egy kicsit. Ma egy kis toligát kapott, ami járássegítőként is funkcionál. hát szinte hihetetlen, de este hattól, amikoris megkapta, lefekvésig megtanulta, hogy hogyan manőverezzen vele, és mennyire rugaszkodhat neki, hogy nehogy elszaladjon vele a toliga, és hasra essen. Szóval hasznos kis dolog ez. Élvezi is roppant mód.
Tegnap a délutáni alváskor, ma pedig reggel lepett meg minket azzal, hogy ő ébredt utoljára (!!!!). Ez nagy csoda, mert ilyen még soha nem volt az egy év alatt, amióta köztünk van. Persze tendencia nem lett belőle, mert a ma délutáni alvásnál már minden a jól megszokott rend szerint ment, és ő kelt először.
És még egy meglepetést okozott:
A hűtönk amolyan fotótár. Mindig cserélgetem, de minden családtag kint van minimum egy példányban. Bandival nemrég kezdtük el nézegetni, mert érdeklődést mutatott iránta, és már mutogatott is, de kicsit zavarosan. De ma felszólításra pontosan megmutatta a testvérét, az apukáját, és az anyukáját is egymás után. Lehet ez más gyermeknél ennyi idősen már normális, de Bandi eddig még ezt nem csinálta. Én úgy örültem neki...
És a kedvenc elfoglaltságok (az evésen kívül):
A montesszori játékokat szétszedni összerakni, kisebb-nagyobb sikerrel. Három kockát egymásra tenni és élvezettel lerombolni. Kosárból, dobozból kipakolni, bepakolni. Autókat ellopni, börrögve tologatni, és ledobni, azután újat lopni. Ugyanezt vonatokkal is megcsinálni (ilyenkor Levi mérgét lenyelve tanítgatja neki, hogy az nem börrög, henem sihuhuzik :D, meg kell zabálni). Mások munkáját lerombolni, majd megpróbálni jóvá tenni, és összerakni.
Kommunikáció:
Vau- minden állat. Dabdabda- labda. Anyanyanya- Anya. Mamamama- Mami. Bvvvvv- autó. szszsz- cici (ez még alakulóban) Artikulátlan kiabálás- "Kérek enni! Kérek inni!"
Hát ez a mi kisebbik fiunk röviden és tömören..:)

3 megjegyzés:

  1. Boldogot! Mire ti hazaértek a kórházból, mi indulunk :)

    VálaszTörlés
  2. Sok boldogságot!
    Kapsz tőlem egy díjat, gyere a blogomra a részletekért!
    Űdv: Judit

    VálaszTörlés
  3. Sok boldogságot a kis Legénypalántának! Nagyon édes, ahogy a tortát nézi. :D

    VálaszTörlés