2010. szeptember 26., vasárnap

NYOLC hónapos!!!





















Máris! Meg kell őrülni, második gyerekkel, hogy rohan az idő! Mi lesz, ha lesz harmadik? Észre sem veszem és már férjhez adtuk ;) (tehát lány lesz :D)
Bandi rohamléptekben fejlődik. A kimaradt három hónap: júliusban négykézlábra állt (igaz a kúszást elmismásolta, de azért eljutott mindehova, ahova szeretett volna); augusztusban ebből felült (na innentől arrébb ülögetős technikára váltott) és belénk kapaszkodva felállt, aztán már néha tárgyak mellett is; és egy hete elkezdett mászni. Most az utánmászó korszakában van, amerre mozdulok origóból (tehát tőle) arra iperkedik ő is. Meg kell zabálni!
Amúgy kedden kinövesztett két fogat, amit már nagyon vártunk, mert több éjszakánk is a rovására írható, de sajnos azóta is. Tulajdonképpen nem sok változott tőle, hiszen már előtte is bojkottálta a kanalas étkeztetést, úgyhogy fáj a fejem, mit tudok a kezébe adni, hogy egyen, amit persze imád művelni. Legfőképpen az érdekli, amit mi is eszünk, és azt persze kanállal (villával) is hajlandó elfogadni, csak adjuk. Így tulajdonképpen már majdnem minden tiltólistás dolgot kikívánt a tányérunkból...
Aztán a kis értelme is sokat fejlődik. Tisztában van a hatalmával, és a jogaival, és meg is követeli azokat. Egy energiagombóc amúgy, az alváson kívül nemigen áll meg, ha felkéretőzik, az ölünkben is állandóan ficereg, ha odabújik, vagy megpihen az nem tart öt másodpercnél tovább.
Kétszer alszik naponta: egy rövidet délelőtt, és egy nagyot a Leventével. Nem is tudom hogy bírja, mert hajnalban kikukorékolja a családot az ágyból. Nyáron még 5-kor kelt, mostmár szerencsére 6-ig kihúzzuk. Remélem lassan egyre tovább alhatunk. Éjjel párszor kel (2-4), de nem fárasztó, oldalkocsit gyártottam a kiságyából, így a legkönnyebb. Szegény Levikémet megviselte, de elmeséltem neki, hogy ővele meg egy matracon aludtam, mikor pici volt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése