2013. január 23., szerda

Levente 5





A tegnapi túlzsúfolt napon Levente betöltötte az 5. születésnapját, éppen kedden, ahogy az eredetileg is történt. Délután 16:20 kor született, és ez az egyik olyan pillanat, amit az én intenzíven feledékeny önmagamból sem fog törlődni soha. Hiszen hogy is történhetne. Ez egy olyan változás az ember életében, ami nincsen még egy (na jó a születés és a halál egy kicsit keményebbek), és ezen még az sem változtat, ha még sok gyereked születik utána. Ez tény, amiről rengeteg agyoncsépelt mondatot írhatnék, nem is részletezem tovább. De Levit részletezem egy kicsit.

Bármit tesz is az ember ellene, bizony kerget álmokat a gyerekével kapcsolatban, én legalább is így vagyok vele. Tudnék tanácsokat adni, hol milyen beállításokon kellene állítani rajta, és ebben benne van az is, hogy tökéletesnek szeretném látni a magam mércéjével, de talán az is szerepet játszik benne, hogy mennyivel könnyebb élet várna rá, ha....
És ennyi idősen még nehéz eldöntenem, hogy mennyi korosztályos sajátosság játszik szerepet a kis személyiségében. Feltételezem rengeteg. Nehéz lehámozni, hogy ebből mi az, ami már marad.

Levi érzékeny gyerek, ez már egészen korán kiderült. Ebből adódóan igen szorongó típus. Velem egy olyan anyát nyert, aki ezen nem sokat tud javítani, nem mondom, hogy nincsen meg bennem az igyekezet, de sajnos a karakánságom és makacsságom  mind megnehezítik a helyzetünket.
Amúgy nagyon értelmes, és együttműködő, ez is azért van mert sokmindent elfojt a megfelelési igyekezetében.
Testvérével állandó harcban áll. Bandi támadásainak nagy részét a csalódottságnak tudhatjuk be, amit Levi visszautasításai váltanak ki belőle. Mintha csak magunkat látnám a Gergővel akár még 10 évvel ezelőtt is... Levi persze mit sem tehet erről, hiszen Szombaton 3 éve lesz, hogy megfosztották egyeduralmától, de tehet majd ellene, én legalábbis remélem így lesz. Magunkból kiindulva ezzel kapcsolatban rém türelmes vagyok. :)

Az oviban elvan. Nem szereti annyira, de kötelesség tudatosságból ez csak ritkán lát felszínt. Mivel nagyon jó a játszókája, és simán el van egyedül, de legalábbis kis társaságban, zavarja a sok gyerek. Ennek hangot szokott adni, mikor például sokáig nem megy, vagy ha tényleg nagyon hangos napokon van túl. És eszét is veszti társaságban, nem vezető, hanem követő típus. De erről az óvónőjük többet tudna mesélni.
Én most itt abba is hagyom.


Isten éltessen még sokáig kisfiam!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése