2013. január 3., csütörtök

egy év...

... aaaz hosszú idő! Éppen ennyi telt el a legutóbbi bejegyzésem óta. És hát, hogy mi minden történt az egy év alatt az ilyen közel a szilveszterhez akár még jó is lehet. Éppen a 2012-es év, és plusz három nap összefoglalása.
Itthon terjeng a készülő kocsonya kellemes fokhagymás szaga, például ez elmaradt a múlt évben... Na de idén...

Ja! A fiúk? Hát persze! Mindenki nyílván rájuk kíváncsi és nem a kocsonyára, amit az ételfóbiás kölkek az állaga miatt meg sem kóstolnak....
A fiúk pont egy évnyit nőttek, és én csak pontokba foglalva tudom összeszedni, hogy mi minden is történt velük:

- Rögtön az év elején betöltötték a 2. és 4. életévüket, ami már lassan egy éve volt. Szép tortáik lettek, dinós és babolos (ahogy Bandi hívta).

- Levi úszni tanul, az ebihal fokozatot elérte a nyár elején, amit kamatoztatott a nyáron, ez képességeiben annyit jelent, hogy a sok, szerencsétlen, anyja által okozott baleset folytán víziszonyossá vált gyereket egy profi oktatónő visszafordított a helyes irányba, és megtanította a vízben létre. Szereti a vizet, és ügyesen merül és búvárkodik, és HANYATT DŐL(!!!) a vízben. Most már némi úszáshoz való momentumokat is elsajátítottak. Ódákat tudnék zengeni a kedves Rita néniről, aki mindezt elérte a fiamnál. Bandi is neki fog kezdeni, de még ráér, és nála már igyekeztem elkerülni a baleseteket, így valamivel könnyebb eset is lehet belőle.

- Bandi szobatiszta lett a nyáron, könnyen ment és gyorsan.

- Levi megtanult biciklizni. Na ez olyan könnyen és gyorsan ment, hogy csak na. Próbálkoztunk egy nagyobb járgánnyal, de azon félt, így a kedves és mindig adakozó lelkű Katuskánk felajánlotta az ő biciklijét, mivel neki még esze ágában sincs megtanulni, hogy nyugodtan használja a Levi, így elhoztuk egy reggel. Isteni sugallatra elhívtam Apát is a próbasétára, így ő is tanúja lehetett a csodának. Nyelet az ülés mögé, és indultunk, 3 házzal odébb nyél kitört. Sebaj, majd fogom a vállát, hát mire a bolthoz értünk, már csak a levegőben tartottam a kezem a válla körül, és mire leértünk a játszótérre, már egyedül karikázott be az oda vezető úton, aztán a medvehagyma szobor körül gyakorolt, kiabálva velem, hogy nem kell futnod mellettem anya, és hazatekert. Ennyi. Katus azt mondta, ha a Levi már megtanult menni vele, akkor örökbe is odaadja neki a biciklit :D
Emellett Bandi egy pillanat alatt megtanult a Levitől megörökölt futóbringán egyensúlyozva gurulni, szintén mire leértünk, de hát olyat már láttunk... Na persze azért őt is körbeajnároztam!

- Bandi beszokott a CSANA nevű helyi bölcsiskorúaknak szervezett intézménybe. Mindezt azért, mert én visszamentem dolgozni. A beszoktatás jól sikerült, már tavasszal járogatott a fokozatosság miatt, és szeptembertől teljes gőzzel. Nem is volt gond. Az csak később kezdődött, és még most is tart. Ez a szituáció kicsit megváltoztatta a gyermekünk viselkedését, ami részben normális. De sajnos olyan agresszív viselkedés formák alakultak ki nála, ami nem fér bele a mi elképzeléseinkbe. Most próbálom úgy alakítani, hogy kicsit könnyebb legyen neki. Két délelőttöt fel tudok szabadítani, így két nap itthon töltött lesz, amit köszönhetek az itthon ülő Maminak is természetesen. Én visszamentem, ő pedig nyugdíjba vonult, így cseréltünk mi.

A többit képekben:

Szülinapok:


Farsang: Mindketten késfogúnak öltöztek



Tavaszi pillanatok:



Úszás:



Vigyor:


Áprilisban egy kereszt unokatesóval gazdagodott a család, megszületett Lajos Máté a kereszt fiunk, aki a fiúk kereszt szüleinek a kisfia:


Sokat kirándultunk:



Ez Lajos Máténak készült keresztelőre:


Mókáztunk:



Rajzoltunk:


Még kirándultunk:



Jógáztunk:


És elérkezett a karácsony:



Majd elbúcsúztattuk az Óévet!



Boldog Új Évet Mindenkinek!

3 megjegyzés:

  1. Bori!
    Jó, hogy írtál! Köszönöm!
    Nektek is Boldog Új Évet!

    VálaszTörlés
  2. Jó volt olvasni Rólatok. Nagyon boldog 2013-at!

    VálaszTörlés
  3. Nagyon jó képek!
    Szeretném tudni, hogy ki az a szuper oktatónő, akinek esetleg sikerülne a tökéletesen tehetségtelen fiamat megtanítania úszni.

    VálaszTörlés